Pozitivna emocija je pokretačka energija! Diplomirani student Grandesign School Jana Đorđević

Jana kurs enterijera Grandesign School

Talenat i vredan rad su uvek bili dobitna kombinacija, a kod naše studentkinje Jane su iznedrili magične momente na polju umetnosti i dizajna. Svestrana mlada dama, student arhitekture, je smelo zakoračila u novo životno poglavlje, puna pozitivnih emocija i optimizma. Uvek nasmejana i vesela, sve zadatke je stizala da uradi na vreme i da diplomira u roku! Mi joj čestitamo, i želimo puno uspeha u čarobnom svetu enterijera! Prenosimo vam njene utiske……….

Kako je došlo do toga da se zainteresujete za dizajn enterijera?

Kao student arhitekture, uglavnom sam se bavila eksterijerom u kontekstu dizajna, koji ima uticaj više na sliku svog okruženja, dok je unutrašnji prostor taj koji ima uticaj na ljude u mnogo većoj meri uzevši u obzir da u njemu provodimo vreme. Taj uticaj na ljude je ono što me intrigiralo. Nesvakidašnji ljudi, ideje, priče su me uvek privlačili pa tako i nesvakidašnji prostori. Pomislila sam, zašto onda ne bih počela da otkrivam više i učim o njihovoj lepoti, jedinstvenosti, kako to postići i ostvariti vezu sa ljudskim stanjem i osećanjem.

Šta je presudilo u odabiru Grandesign School, i da li biste je preporučili drugima?

Stručnost mentora me navela da se opredelim za Grandesign School, a kurs je zatim premašio moja očekivanja što se tiče pristupa. Već sam preporučila nekim ljudima i preporučila bih svakome koga interesuje ova profesija, jer mislim da je retkost naići na ovakav kvalitet.

Na koji način ste uspeli da uskladite tekuće obaveze i pohađanje kursa?

Dosta sam se trudila da uskladim sve obaveze tako da zadatke za kurs završavam u roku, ali generalno nisam imala prepreka. Možda mi je, eto, predstavljalo poteškoću u početku da se naviknem na praćenje određenih pravila, da isključim svoju ideju kao opciju u odnosu na ono što je zapravo zadatak, ali vremenom sam se navikla da pravila s razlogom postoje.

Da li nameravate da se samostalno bavite dizajnom enterijera?

Želim još da nadogradim svoje znanje i učestvujem u praksi – mislim da ću tek onda biti spremna da preduzmem neki veliki korak.

Dizajn enterijera……….znači……….

Dizajn enterijera = mešavina emocija, vizuelnih utisaka
Smatram da su enterijer i utisci/osećanja koje izaziva kroz kombinaciju boja, materijala, tekstura, proporcija – neraskidivi. Ova relacija postoji u svakom delu procesa, od promišljanja i koncipiranja do izvedenog enterijera koji stavlja tačku na konačnu kombinaciju.

Koji bi bili vaši saveti za osobe koje se tek sada premišljaju šta dalje u svom životu?

Ukoliko mogu da provedu sate razmišljajući o promenama u enterijeru, posvećeni osmišljavanju pravog rešenja, a da vreme proleti – savetujem da budu hrabri i krenu putem koji će im doneti uživanje kroz posao, jer pozitivne emocije su danas neprocenjive. Pritom, ako se posao radi sa ljubavlju, dobri rezultati neće izostati, a trud će biti prepoznat.

Kada kažemo inspiracija u enterijeru, na šta prvo pomislite?

Za sada, u teoriji, mogu pronaći inspiraciju bilo gde: u citatu, određenoj slici, prirodi, patternu, filmu, predmetu, cvetu… Uglavnom pronađem nešto što meni predstavlja fokusnu tačku u enterijeru, ili bar početnu, oko koje se dalje razvija priča. Nadam se da će u budućnosti, u praksi, da će mi u budućnosti inspiracija biti ljudi i njihova individualnost i specifičnost.

Šta su vaši dalji planovi?

Planiram da se još edukujem u vezi enterijera, da se uključim u prave projekte kada za to dođe vreme, a veliki interes imam za istraživanjem i saznanjima o tome kako je dizajn enterijera povezan sa drugim sferama ljudskog života i koje sve mogućnosti i uticaje sa sobom donosi.

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top