Nova godina, nova karijera: Ksenija Popović diplomirani student Grandesign school

Započinjanje nove karijere zahteva hrabrost. Preispitivanje vašeg života je uobičajeno na početku nove godine, ali ako ste izgubili posao ili bi nešto da promenite, ovo bi mogla biti odlična prilika za prekvalifikaciju. Studiranje onlajn kursa Dizajn enterijera, ne samo da može ublažiti dosadu i stres, već vam može pomoći da pronađete novu karijeru iz snova!

Kako ulazimo u ono što obećava da će biti još jedna izazovna godina za sve širom sveta, odlučili smo da vam prikažemo nekoliko saveta za karijeru i studentskih uspeha kako bismo vam pružili samopouzdanje i hrabrost da sanjate velike snove!

Započinjemo našu novu sezonu pričom Ksenije Popović iz Podgorice, koja je nakon završenog kursa započela samostalno da se bavi enterijerom. Otkrijte kako je Grandesign school pomogao Kseniji da ostvari svoj san o novoj karijeri u dizajnu enterijera.

Šta je presudilo da se zainteresujete za dizajn enterijera?

Oduvijek sam bila fascinirana dizajnom, uređenjem prostora, materijalima, modernim namještajem. Nakon što sam sama uredila/dizajnirala moj životni prostor, odn. stan u kojem boravim sa porodicom, nakon toga sam donijela odluku da pohađam kurs. Dizajn enterijera je nešto sto me inspiriše, pokreće i opušta

Šta vas je navelo da se opredelite za Grandesign school, i da li biste je preporučili drugima?

Za pohađanje „Grandesign school“, presudan je bio mentor. Kad sam pročitala biografiju gđe Milene Obradović, upoznala se sa njenim dugogodisnjim radom, željela sam da mi baš ona bude i mentor i kritičar za ono što bih dalje stvarala. Zadovoljstvo mi je bilo učiti od takvog profesionalca, koji nesebično prenosi svoje znanje na najbolji mogući način. 

Koje su bile najveće prepreke tokom studiranja na kursu, i kako ste ih prevazišli?

S obzirom da nijesam do sada imala priliku da se susrijećem sa programima za crtanje i projektovanje, upravo on mi je izgledao kao najveća prepreka. Medjutim, posle prvog rada u programu sve je bilo lakše i drugačije, jer ponavljam mentor je učinio svoje.
P.S. Sa njom prepreke ne postoje.

Koje ste korake preduzeli da započnete samostalno da se bavite dizajnom enterijera?

Društvene mreže su, htjeli mi to ili ne, jedno od najboljih marketinških sredstava, stoga od nedavno imam i svoj instagram profil za dizajniranje enterijera, preko kojeg bih predstavljala svoje ideje i svoj rad, primjenjujući sve ono što sam savladala tokom pohađanja ovog kursa.

Kada čujete ~ dizajn enterijera~, šta vam prvo pada na pamet?

Kada čujem „dizajn enterijera“, meni prvo padne na pamet jedan divan period (pohadjanje „Grandesign schoola“) koji je iza mene, a tokom kojeg sam stekla veliko iskustvo. Drugo, pomislim na ljepotu življenja u divnom, modernom, toplom uređenom prostoru.

Šta biste savetovali ljudima, koji možda žele promenu u karijeri, ali imaju određene sumnjičavosti i rezerve?

S obzirom da se dugo bavim poslom koji nije vezan ni za kreativnost, niti je moja struka vezana za mogućnost inovacije, sprovođenje ideja u neki vid umjetničkog djela, ja sam upravo ta koja je oduvjek željela promijeniti poziv. Ono što bih savjetovala nekom je to da – nikad nije kasno, da vjeruju u sebe i hrabro koračaju ka svojim ciljevima.

Gde pronalazite inspiraciju za dizajn?

Inspiraciju za dizajn pronalazim gotovo uvek u svakodnevnici, u modi, prirodi, nekad i u muzici, raznim oblicima i stvarima…

Konačno, kakvi su vam planovi u budućnosti?

Moji planovi za budućnost su svakako vezani za dizajn enterijera, za ostvarivanje što više kontakata jer je to ljepota ovog posla. Upoznajemo nove ljude, imamo nove zahtjeve i razmjenjujemo nove ideje.

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top