Vreme je za ono što nas čini srećnima – Ivana Pajković Jurišević

Kurs za dizajn enterijera studentkinja ivana

Ivana, tek što je završila NIVO 1 kursa enterijera, već je započela i NIVO 2. Njena ogromna želja za znanjem i učenjem je očaravajuća! Ivanina transformacija sa početka kursa i posle 3 meseca učenja i vežbi, je neverovatna. Postala je pravi ekspert za dizajn enterijera! Ugrabila je vreme između dva kursa da nam prenese svoje utiske………

Kako je došlo do toga da se zainteresujete za dizajn enterijera?

Za dizajn enterijera sam zainteresovana već godinama kroz posao koji radim i priznajem da sam dugo imala želju da otkrijem prave tajne dizajnera, da kroz školu prođem na profesionalan način i da, naravno dobijem diplomu za ono što volim.

Šta je presudilo u odabiru Grandesign School, i da li biste je preporučili drugima?

Grandesign school sam našla slučajno na internetu i obradovala se, pomislila sam da je došlo vrijeme da počnem ponovo da učim. A kad sam počela osjetila sam neočekivano veliku radost, kao da ponovo otkrivam sebe. Školu bih definitivno preporučila drugima jer je koncept škole fenomenalan, postepeno nam otvara vrata tajni dizajna i otkriva neka nepoznata polja u bojama, programima i što je zaista važno je odnos student profesor koji nas na poseban način uvlači u materiju, i koja nas svakim razgovorom, sugestijom i objašnjenjem zapravo učini srećnima.

Na koji način ste uspeli da uskladite tekuće obaveze i pohađanje kursa?

Najveća prepreka je vrijeme, želja da se svi sklone i ostave me da u miru izvršavam zadatke. J Druga prepreka je bila strah od greški, koji se lako pravazilazio uz divnog mentora kakav je Milena.

Da li nameravate da se samostalno bavite dizajnom enterijera?

Ja i moj muž imamo firmu za izradu namještaja u Crnoj Gori, tako da bi se moglo reći da sam na neki način već u tom poslu.

Dizajn enterijera……….prvo pomislim………

Kada čujem dizajn enterijera prvo pomislim na sebe i posao u koji ulažem. J

Koji bi bili vaši saveti za osobe koje se tek sada premišljaju šta dalje u svom životu?

Svaki čovjek, prema mom mišljenju treba da se mijenja i nadograđuje tokom života, da ne treba da dozvolimo sebi da stagniramo i da upadamo u kolotečine koje nas ne čine srećnima. Prije nekoliko godina sam pročitala članak o ženi koja je govorila šesnaest jezika, Kato Lomb. Kada je sa 86 godina srela svog prijatelja koji je imao 54, rekla mu je: “Stiv, tako si mlad. Toliko godina koje dolaze, toliko jezika koje jos uvijek možeš da naučiš.” Tako da, da, bez sumnjičavosti i rezervi za učenjem, za promjenu karijere i rad na sebi nikad nije kasno. Takođe moram da kažem da ne mogu da opišem zadovoljstvo koje osjećam svaki put kad naučim nešto novo, a vjerujem da je to tako kod svih ljudi.

Kada kažemo inspiracija u enterijeru, na šta prvo pomislite?

Inspiraciju za dizajn pronalazim svugdje, u razgovoru sa ljudima, djeci, knjigama, filmovima, gradovima koje posjećujem ili sam posjećivala. Čak u poslednje vrijeme kad gledam film, primijetim da sam se izgubila i da zapravo gledam kako su im uređeni prostori u pozadini. J

Kakvi su vam dalji planovi?

Planovi za budućnost su mi da primijenim ovo što sam naučila do sad, da završim i NIVO 2 i na kraju da pokušam da razdvojim posao koji radim u firmi sa samostalnim poslom dizajnera enterijera.

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top