Studentkinja kursa enterijera Dragana Branežac

Studentkinja kursa enterijera Dragana

Moja profesionalna karijera je išla u skroz drugom smeru, nije imala veze sa dizajnom enterijera, ali je ljubav prema lepom i funkcionalno uređenom prostoru oduvek bila prisutna. Trudila sam se da pratim dešavanja i trendove u ovoj industriji, prvo, 90-ih pre ekspanzije interneta, kroz razne časopise tipa „Art&Decoration“, Brava Casa“, „Kuća Still“ i sl., a sa omasovljenjem interneta to je postalo lakše i pristupačnije. Niz godina sam provela skoro konstantno putujući, bilo je zanimljivo i edukativno upoznavati razne zemlje i narode. Onda sam jedno vreme živela u Peruu među Quechuama, potomcima Inka, a nakon toga se vratila u Srbiju, zasnovala porodicu i pokrenula privatnu firmu.

Kako na Facebook-u pratim razne grupe i stranice posvećene dizajnu enterijera, arhitekturi i umetnosti, tako mi se jednog dana u news feed-u pojavilo kao related content obaveštenje Grandesign School o upisu nove generacije studenata. I zapravo taj oglas me je naveo da se zapitam: „A zašto ja ne bih svoje laičko interesovanje za dizajn enterijera podigla na jedan viši nivo?“ Jedna stvar je biti ljubitelj i voleti nešto, a drugo biti stručan u toj oblasti i proniknuti u „tajne zanata“. Takođe verujem da ljudi treba da iskoriste svoj potencijal, da nikad ne treba da mislimo da smo završili sa sticanjem novih znanja i veština, proces rada na sebi, razvijanje sopstvenih resursa i potencijala, učenje, otvorenost ka novom… je proces koji treba da traje čitav život. Priznajem, nisam se odmah prijavila na Grandesign kurs, prvo sam napravila komparativno istraživanje sa sličnim kursevima koji se nude. Na kraju sam se, ipak, vratila Grandesign-u, jer mi se tu najviše svideo sistem rada, program i kredibilitet mentorke Milene Obradović.

 

Moodboard rad Dragane
Moodborad

Kurs mi se od početka veoma svideo i već sam ga preporučila ljudima koje poznajem, a koje ova oblast zanima, a toplo ga preporučujem svima koji žele da obogate svoje znanje u oblasti dizajna enterijera. Verujem da ćete uživati kao i ja, ali budite spremni i na to da je kurs intenzivan i zahtevan, nije nešto kroz šta možete samo da se „prošetate“, zahteva mnogo rada i posvećenosti. Ali kada radite nešto što volite, onda je to i neizmerno zadovoljstvo, uživanje i lična satisfakcija. A tu je i naša mentorka Milena Obradović, uvek strpljiva i spremna da pomogne, ohrabri i motiviše svojim savetima i sugestijama kada zapnemo.
Ovaj kurs je stvarno jedna divna stvar koju možete da uradite za sebe i za koju ne postoji stvaran izgovor zašto je ne biste uradili.

Što se tiče nekih mojih budućih planova u oblasti dizajna enterijera, pošto već sarađujem sa stranim kompanijama koje se bave prodajom jahti, jednog dana, kada još više usavršim svoja znanja, razmišljam da iskoristim te kontakte i ponudim i uslugu dizajniranja enterijera jahti. To će biti svojevrstan izazov, jer se na jahti bukvalno svaki centimetar računa i za ovaj dizajn je veoma bitno, pored zadovoljavanja visokih estetskih i luksuznih normi, takođe osmisliti i maksimalnu funkcionalnost i iskorišćenost prostora.

Svim polaznicima kursa Grandesign School kao i mentorki Mileni Obradović želim mnogo uspeha.

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top