Planovi za budućnost su tu! Diplomirani student Grandesign School Aleksandra Savatić

Naša studentkinja Aleksandra je neko ko, osim izrazitog talenta, poseduje i snažnu želju za učenjem i napredovanjem! I upravo je ta snažna motivacija za novim znanjima, Aleksandri omogućila izuzetan umetnički i dizajnerski napredak! Izašla je iz svoje zone komfora i zakoračila u enterijersku magiju. Mi joj želimo mnogo uspeha u poslu, jer ona već ima svoj studio za enterijer i arhitekturu!

Šta je presudilo da se zainteresujete za dizajn enterijera?

Kad sam bila mala moj tata je kupovao Naš Dom i strane časopise o uredjenju enterijera. I to sam redovno gledala i čitala, i mnogo mi se svidjalo.

Šta vas je navelo da se opredelite za Grandesign School, i da li biste je preporučili drugima?

Više od godinu dana sam pratila dešavanja vezana za Grandesign School na društvenim mrežama. Pročitala sam dosta utisaka studenata i bilo mi je neobično na početku koliko su svi iskreno pisali o tome kako su imali pozitivne utiske, koliko kreativno transformisani i koliko su imali odlično iskustvo sa mentorom. Posle kad sam videla da redom svi studenti koji završavaju i dalje imaju dobra iskustva, samo je potvrdilo moju prvobitnu želju da se upišem na kurs. Ljudi veruju ljudima i to se i ovog puta potvrdilo.

Kurs apsolutno preporučujem svima koji vole enterijer bez obzira na to čime se bave. Dobiće sve ono što im je potrebno da zakorače u svet dizajna enterijera, a ako su već u njemu proširiće svoja znanja i veštine. Posebno je značajan jedan specifičan pogled vezan za psihologiju prostora koji ovaj kurs razlikuje od svih drugih, a ta znanja primenjena kasnije na enterijere klijenata mogu da im pomognu da se suštinski bolje povežu sa svojim životnim prostorom i promene život na bolje, što i jeste najvažniji cilj.

Kurs preporučujem zbog izuzetnog iskustva rada sa našom ArchiStarEnterijera mentorkom Milenom Obradović koja pored svih talenata koje ima, ima i umeće da svoje znanje prenese i da kod svojih studenata podstakne kreativnost. 

Koje su bile najveće prepreke tokom studiranja na kursu, i kako ste ih prevazišli?

Prepreke su bile neke moje unutrašnje blokade, koje je mentorka vremenom kroz rad otklonila i na tome sam joj beskrajno zahvalna.

Koje ste korake preduzeli da započnete samostalno da se bavite dizajnom enterijera?

Na sreću već nekoliko godina imam svoj studio koji se bavi dizajnom i arhitekturom, pa će od sad taj dizajnerski deo biti značajno poboljšan i aktiviran.

Kada čujete „dizajn enterijera“, šta vam prvo pada na pamet?

Prvo mi pada na pamet kako je to ogromna kreativna industrija.

Šta biste savetovali ljudima, koji možda žele promenu u karijeri, ali imaju određene sumnjičavosti i rezerve?

Mogu da ih posavetujem, a svako naravno radi šta misli da je ispravno i oseća, je da to što žele promenu, znači već da im promena treba, i da osmisle plan kako tu tranziciju najpametnije i najbezbolnije da izvedu. Da budu spremni da je na početku malo frka i da će im trebati vremena i energije da se preorijentišu, steknu nova znanja i veštine i naviknu na novo stanje. Pre svega da prošlost ostave prošlosti, i usmere se na novo vreme i novu epohu. Da otkriju i prate svoju intuiciju, i shvatiće da su na pravom putu.

Gde pronalazite inspiraciju za dizajn?

Tek posle kursa u Grandesign school sam shvatila na koji način i kako mogu da inspiraciju nadjem svuda oko sebe.

Konačno, kakvi su vam planovi u budućnosti?

Planovi su mi da ljudima koji su tokom predhodne dve godine, a posebno u vreme zaključavanja shvatili u kakvim prostorima žive i želeli da ih promene jer godinama, a u nekim slučajevima i decenijama na njima ništa nije značajno menjano, pomognem da ih enterijerski preurede. Takodje mi je u planu da zajedno sa kolegama pomognem onima koji zbog svih ovih globalnih promena i selidbi žele da obnove i preurede svoje nekretnine i domaćinstva na našim prostorima, koje su možda bile napuštene ili zapuštene, a sad im se vraća novi život. Plan je i da nastavim da saradjujem na projektima online sa ljudima iz drugih zemalja.

A u najbliskijoj budućnosti se radujem početku NIVO 2 u Grandesign school.

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top