Povratak lepoti življenja – Inga Pandžić

Iskustva studentkinje Inge Pandzic sa kursom enterijera Grandesign School

Povratak lepoti življenja! Diplomirani student Grandesign School Inga Pandžić

Kada je naša draga studentkinja Inga odškrinula vrata umetnosti i dizajna, ceo svet je postao njen! I ne samo u figurativnom značenju! Ona je rođena umetnica, koja je, sledivši svoje snove, prokrčila put ka onome što je uvek privlačilo i čemu je težila! I nakon svega, našla je vremena za kraći predah i utiske……….

Kako je došlo do toga da se zainteresujete za dizajn enterijera?

Dizajn me je oduvijek privlačio, kako modni tako i dizajn interijera i umjetnosti u svim svojim oblicima. Imala sam veliku želju upisati srednju školu likovnih umjetnosti, potom akademiju likovnih umjetnosti ili dizajn interijera u Zagrebu, međutim završila sam gimnaziju i ekonomski fakultet.

Sad kad pogledam unatrag vidim da je bilo neminovno da se dizajn nađe na mom životnom putu, jer kad nešto istinski volite ono nađe način da se vrati u vaš život bez obzira što vas je splet životnih okolnosti odvukao od umjetnosti i dizajna… 

Šta je presudilo u odabiru Grandesign school, i da li biste je preporučili drugima?

Slučajno sam na društvenim mrežama naišla na objavu o upisnom roku u Grandesign School i nakon malo informiranja i čitanja impresivne biografije arhitektice Milene Obradović, moje cijenjene mentorice, odlučila sam da apliciram na tečaj.Također, presudno je bilo to što sam tečaj nije u realnom vremenu, odnosno vi možete raditi zadatke u vrijeme kada vama odgovara bez obzira na brojne obaveze i slati ih na provjeru, stoga je tečaj odličan i toplo ga preporučujem svima koji imaju želju otkriti čaroban svijet dizajna! 

Sam tečaj je jednostavno koncipiran i lagan je za praćenje bez obzira da li ste početnik ili ste već u svijetu dizajna!

Na koji način ste uspeli da uskladite tekuće obaveze i pohađanje kursa?

Nije bilo nikakvih prepreka koje su predstavljale problem, jedini problem meni je bilo vrijeme koje svima nama fali u ovom ubrzanom načinu života i svim privatnim obavezama, dvoje djece, ali uz ogromnu podršku i mentorstvo arhitektice Milene Obradović sve se može! 

Da li nameravate da stečeno znanje u Grandesign school uskoro primenite u praksi?

Trenutno se dizajnom bavim za svoju dušu, ali osmislila sam neke privatne projekte koje ću nastojati da realiziram u narednom periodu i svo znanje koje sam stekla u Grandesign školi će mi biti od velike koristi!

Dizajn enterijera……….prvo pomislim………

Umjetnost življenja…ljepota stvaranja…kreiranje interijera koji bude sva čula…

Koji bi bili vaši saveti za osobe koje se tek sada premišljaju šta dalje u svom životu?

Pa definitivno za svaku promjenu u životu je potrebno puno hrabrosti, ali život mi je pokazao da su najuspješniji ljudi oni koji ludo vole ono što rade bez obzira na sve prepreke i izazove na koje će naići na tom putu,stoga nekad je potrebno jednostavno usuditi se…

Također, puno znači i podrška i motivacija na tom putu, ja sam zaista imala sreće da sam na tom putu naišla na mentora kakav je gospođa Milena, koja je meni veliki motivator i pokretač.

Kada kažemo inspiracija u enterijeru, na šta prvo pomislite?

Svuda nalazim inspiraciju, ona je svuda oko nas protkana… 

Nekad inspiracija leži u komadu namještaja, određenim materijalima, nekada je to priroda u svim svojim oblicima, nekad je to psihološki profil određene osobe…

Budućnost je pred vama, kakvi su vam planovi?

S obzirom da je budućnost neizvjesna i da ne mogu praviti dugoročne planove ići ću polako, ali imam dosta ideja za neke privatne projkete, možda ubrzo budem radila jedan privatni objekat i iskreno se radujem!

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top