Upornost i energija, zagarantovan uspeh! Diplomirani student Grandesign School Milica Tasovac

Milica Tasovac Grandesign School student

Naša Milica je predodređena za uspeh! Od prvog dana bila je fantastično predana radu, upijala sve Lekcije i zadatke radila svetlosnom brzinom! 😊 Fantastična mlada dama, pobedničkog duha, kurs je završila sa izuzetnom umetničkom transformacijom! I mi smo, još vruć intervju, tek diplomirane studentkinje, hteli da podelimo sa vama!

Šta je presudilo da se zainteresujete za dizajn enterijera?

Ljubav od malena koju nosim u sebi prema enterijeru. Neke od najlepših uspomena iz detinjstva me vezuju za enterijer i ljude u njemu, ali su uvek u pitanju detalji i sitnice koji u meni probude neki nesvakidašnji osećaj topline i sigurnosti – na primer, sjaj parketa u ćošku pored zavese, spuštene roletne tokom letnjeg dana i ambijent koji asocira na neki mediteranski, moj kutak sa igračkama između dvoseda i peći, velika drvena sofisticirana polica sa knjigama u dnevnoj sobi, savršeno kupatilo… Mogla bih ovako unedogled 😊 Sve u svemu, svaki enterijer vezujem za određene emocije. I to je, u stvari, ono što me najviše i privlači kod ove profesije. Stvarati enterijere koji će ljude činiti srećnim i zadovoljnim.

Šta vas je navelo da se opredelite za Grandesign school, i da li biste je preporučili drugima?

Kada sam se, relativno skoro, našla na životnoj prekretnici, počela sam da se preispitujem da li ja zaista radim u životu ono što volim. Šta je to što me ispunjava, čemu težim, šta mi u stomaku stvara leptiriće? I najednom sam shvatila da je to enterijer. Da sam kao mala volela da sečem papirnate komade nameštaja i da ih lepim na osnovu stana, da pravim od kartona kuću na spratove sa sve terasama… Nakon što sam shvatila šta bih želela da mi bude životni poziv, počela sam, naravno da “kopam” po internetu. Naišla sam na nekoliko kurseva, ali sam se uvek vraćala na Grandesign tokom misaonog procesa i razmišljanja kuda i kako dalje 😊 Ono što je presudilo, to je toplina kojom odiše sajt, iskrenost i oduševljenje studenata koji su kurs već prošli. Mislim da je povratna reakcija uvek najvažnija kada nešto birate – ako je najveći broj osoba zadovoljan, onda je to to! I jeste, sama sam se uverila. I rado ću preporučiti i drugima!

Koje su bile najveće prepreke tokom studiranja na kursu, i kako ste ih prevazišli?

Nestrpljenje (hahaha, to mentorka Milena najbolje zna) i osećaj da bi nešto moglo ovako, a ne onako. I, u stvari, kurs i jeste namenjen da ispravi ta predubeđenja i da nauči studenta šta da uradi, i kako da to bude najbolji mogući izbor. Da skratim, jedno je kad neko “oseća” nešto, a nije siguran da li tako treba ili ne, a drugo je kada zna zašto je nešto uradio, kada se rukovodi znanjem koje je stekao na kursu.

Koje ste korake preduzeli da započnete samostalno da se bavite dizajnom enterijera?

Za sada, još ništa konkretno, ali planiram 😊 Imam nekoliko planova, verujem da će neki i da “upali.”

Kada čujete „dizajn enterijera“, šta vam prvo pada na pamet?

Usklađivanje boja, materijala, dizajna, svetlosti međusobno na način koji će pobuditi uzvišene emocije kod osoba koje će boraviti u tom enterijeru.

Šta biste savetovali ljudima, koji možda žele promenu u karijeri, ali imaju određene sumnjičavosti i rezerve?

Da se preispitaju (baš kao što sam i ja) da li žele čitavog života da rade nešto što ih ne ispunjava u potpunosti, čime su tek polovično zadovoljni, i da rade za nekog drugog. Ja verujem da čovek treba da živi svoje snove, ne tuđe, i da ne treba samo da ih sanja.

Gde pronalazite inspiraciju za dizajn?

Svuda – od interneta, prirode, sopstvenog okruženja… Mislim da danas inspiracije ima napretek, ali je najteže ostati svoj, dosledan sebi, a biti primećen. Ali, počela sam da se rukovodim u poslednje vreme onom čuvenom misli arhitekte Misa van der Roa “Manje je više,” zahvaljujući mentorki Mileni, koja mi je više puta na to skretala pažnju kada bih preterala u svom viđenju enterijera.

Konačno, kakvi su vam planovi u budućnosti?

Uuuu, sjajni i šaroliki 😊 Planiram da se posvetim ovom svemu više i intenzivnije čim dobijem sertifikat (nadam se da ću ga i dobiti, skoro sam poslala diplomski profesorki na pregled, pa sam sva ustreptala i nervozna kao da polažem prvi ispit na fakultetu). Plan mi je da pokrenem nešto svoje vezano za dizajn enterijera i da hrabro zakoračim u taj čudesni svet!

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top