Iskustva sa kursom enterijera – Danijela Nerić

Danijela Neric studentkinja kursa enterijera Grandesign School

Kada neko voli ono što radi onda ne postoje nikakve prepreke, i sve se može uskladiti. To nam je svojim primerom pokazala naša izuzetno talentovana Danijela, koja je prva u svojoj klasi diplomirala! Fantastičan talenat koji poseduje pokazala je od prvog dana kursa, i uvek sa osmehom i pozitivnom energijom išla uzlaznom putanjom ka svojim snovima i ostvarenju novih ciljeva! Imamo samo reči hvale za ovu divnu mladu damu koja je odvojila malo vremena, da nam ispriča svoje utiske!

Šta vas je privuklo da se opredelite za dizajn enterijera?

U meni je spoj dve osobe. Jedna je po struci elektrotehničar elektronike, voli proračune, projektovanje, tehničke crteže. A druga se godinama bavila poslastičarstvom i pravljenjem figurica od fondana, voli sve što je kreativno, umetničko izražavanje, boje, materijale i teksture. Pošto sam shvatila da želim da zadovoljim obe svoje strane, bila sam u potrazi za takvim zanimanjem. Oduvek sam volela enterijere, uređenje, preuređenje i jednostavno mi je pre par godina sinulo da je to savršen spoj obe moje strane i da nije kasno da promenim profesiju, da se edukujem i počnem da radim ono što zaista stoprocentno volim.

Ko je vaša najveća Inspiracija?

Moja najveća inspiracija u životu su moje dve devojčice, sve što ikada radim, dajem svoj maksimum da bih njih naučila, njima obezbedila i ja njima bila inspiracija.

Što se tiče inspiracije u enterijeru, ranije sam mislila da sam inspirisana velikim imenima u arhitekturi i dizajnu i čiji radovi mi se dopadaju, kao što su Frenk Lojd Rajt, Pit Mondrijan i sl. ali sam zaključila da sam najviše inspirirana porodičnim ženama koje da tako kažem, od ničega naprave nešto. I sama u svom domu težim tome, da iskoristim i recikliram što više elemenata a napravim skladan enterijer u kom je izuzetno prijatno boraviti.

Koji su vam omiljeni Moduli na Grandesign School kursu?

Omiljeni moduli na kursu su mi bili Princip osvetljenja i koloritne šeme, i Primeri kombinacija nameštaja sa Moodboardom. Volim postavljanje elemenata rasvete u svakom enterijeru i smatram da jako mnogo mogu da utiču na celokupan ugođaj i doživljaj prostorije. Pored toga već godinama unazad volim da se „igram“ sa moodboardovima. Kad sam bila mlađa to su bili moodboardovi sa odevnim kombinacijama, spajanje odevnih predmeta sa slikama i elementima iz svakodnevnog života. A sada su to moodboardovi vezani za enterijer. Jednim moodboardom jako mnogo može da se kaže.

Rad studenta na kursu enterijera

Kako ste pronašli kurs grandesignschool i da li biste ga preporučili drugima?

Ovaj kurs sam pronašla sasvim slučajno. Prethodno sam završila jedan kurs za dizajn enterijera kojim uopšte nisam bila zadovoljna. Pokušavajući da se sama do edukujem preko interneta jednom prilikom u jednoj britanskoj grupi za dizajn enterijera sam učestvovala u mini kursu i među gomilom žena iz različitih krajeva sveta, upoznala vašu bivšu studentkinju Milicu Tasovac. Videvši njene slike i radove posle vašeg 3D kursa zainteresovala sam se gde to može da se nauči sa takvim kvalitetom da se radi i prijavila sam se na prvi sledeći kurs Nivo 1.

Od dana kako sam krenula sa prvim lekcijama, svima oko sebe pričam koliko je ovaj kurs odlično koncipiran, kako sam prezadovoljna i koliko je Milena i kao jedan mentor ali i kao dizajner jedan veliki profesionalac i velika podrška. Dakle, ko god je u dilemi da li je ovaj kurs za njega, ja imam samo reči hvale, ovo je najbolji mogući kurs za dizajn enterijera na našim prostorima. Kurs koji će vas jasno i kvalitetno pripremiti za ovaj posao, sve probleme i nedoumice, kontakt sa klijentima. Preporučujem od srca!

Mood Board rad studenta na kursu enterijera NIVO 1

 Da li imate neki savet za osobe koje nameravaju da upišu kurs i zaplove enterijerskim vodama?

Savetovala bih ih ono što sama sebi ponavljam svaki dan i ono što mi je i Milena često ponavljala 🙂 Samo opušteno! Obično je prvi instinkt koji imate onaj pravi. Bez mnogo mozganja i sve će doći prirodno samo po sebi.

Enterijer je jedna umetnička delatnost, ukusi jesu različiti, ali imamo dva aspekta. Neka već utvrđena pravila po kojima radimo i ono što jedan dizajner enterijera ima u sebi: osećaj za lepo, za harmoniju, pa čak i kreativni haos

Danijela Neric rad Mood Board

Kakvi su vam planovi u budućnosti?

Sledeći korak mi je Nivo 2 kursa za dizajn enterijera u vašoj fantastičnoj školi. A u međuvremenu se već polako implementiram u mrežu dizajna enterijera na internetu, preko frilenserskih sajtova i honorarnih poslova online. Ako se u međuvremenu ukaže prilika za rad u nekom studiju za dizajn enterijera „uživo“ to će biti super. 🙂 Ko zna, možda jednog dana otvorim i svoj studio 🙂

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top