Diplomirana studentkinja Grandesign School Mersija Grabus

Iskustva sa kursom enterijera studentkinje Mersija

Naša talentovana Mersija Grabus je počela da živi svoje snove i da grabi krupnim koracima ka uspešnoj i svetloj budućnosti u umetnosti i dizajnu! Ambiciozna mlada dama ističe da je edukacija najmoćnije oružje kojim možete promeniti svet i da se uvek setite svojih želja, ostvaruju se! Ovako počinje njena priča……
Moje ime je Mersija i imam 24 godine. Rođena sam 6. aprila 1998. godine u Bosni i Hercegovini, a već neko vrijeme živim i radim u Alanji, Antalijskoj regiji Turske.

Šta je presudilo da se zainteresujete za dizajn enterijera?

Oduvijek su me zanimale umjetnost i psihologija kao dvije usko povezane nauke, kao i edukacija o njima. Način na koji grane umjetnosti utječu na ljudsko biće me fascinira, ali i to kako je čovjek inspiracija za umjetnost. Dizajn enterijera, jedna od najljepših grana umjetnosti po meni, izuzetno je kompleksna tema i to znaju svi koji rade u ovom poslu. Volim izazov i poslove u kojima mogu konstantno da napredujem i učim nove stvari, iskažem svoju kreativnost i ostvarujem svoje snove. Iz tog razloga odlučila sam se da profesionalno krenem na put dizajna enterijera.

Mood board kurs enterijera Mersija 01

Ko je vaša najveća inspiracija?

Najveća inspiracija mi je iskreno mala ja, dijete Mersija koja je od malena hrabro sanjala velike snove, iako nije imala podrške vjerovala je da će ih ostvarivati bez obzira na sve okolnosti, te da će izrasti u ambicioznu ženu koja živi svoje snove i postaje inspiracija drugima. Tako da, kad god se nađem u situaciji kada nemam ni inspiracije ni motivacije, sjetim se toga i pokrenem se. Inače, inspiraciju pronalazim svuda oko sebe. Nekad me inspiriše zalazak sunca, slika u nekom restoranu, modni outfit, nekad emisija na televiziji ili slika na Pinterestu.

Mood board kurs enterijera Mersija 02

Koji su vam omiljeni moduli u Grandesign School?

Što se tiče odabira omiljenog modula, zaista ne znam za šta da se opredijelim! Apsolutno svaki modul je poseban na svoj način. Izdvojila bih evo prve module, posebno 2 i 3, Principe koloritnih šema i boja, iz razloga što sam tada ručno crtala i bojila svaki enterijer i tako osjetila pravu čar dizajniranja, ali sam i shvatila koliko uživam u tome potpuno sam se posvetila ovoj edukaciji.

Kakva su Vaša iskustva sa kursom Grandesign School i da li biste ga preporučili drugima?

Dugo vremena sam tražila neku adekvatnu formu edukacije o dizajnu enterijera i razgovarala o tome sa prijateljima, i jednog dana, ovaj kurs sam “slučajno“ pronašla na internetu i instinktivno sam znala da je to to. Nisam gubila vrijeme i odmah sam se prijavila i ubrzo nakon toga, čim je kurs počeo, shvatila sam još jednom da ništa u životu nije slučajno. Definitivno bih preporučila ovaj kurs svakoj osobi koju zanima dizajn enterijera i arhitektura. Biće to najbolje ulaganje u sebe ikada. Iskreno, ovaj kurs je premašio sva moja očekivanja! Način na koji je cijenjena Milena Obradović uradila svaki modul i svaku lekciju, te meni kao studentu dala mogućnost da uradim na desetine radova i steknem iskustvo u ovoj predivnoj oblasti je prosto neprocjenjiv. Oduševljena sam koliko je ovo na profesionalnom i kvalitetnom nivou, garantujem da se niko ko upiše ovaj kurs neće pokajati.

Mood board kurs enterijera Mersija 03

Da li ste imali neke prepreke i kako ste ih savladali?

Ono što je mene u momentima kočilo bila je sumnja u sebe, te pretjerana želja da svaki rad bude savršen, kao i razmišljanje o tome kakav ću dobiti komentar od izuzetnog profesionalca u ovom poslu. Pravi napredak se desio kada sam počela da vjerujem u sebe i radim instinktivno, usvajajući svaku sugestiju kao lekciju. To bi bio moj savjet svakome ko se upiše na kurs.

Konačno, kakvi su vam planovi u budućnosti?

Što se tiče mojih planova za budućnost, prije svega, radujem se Nivou 2 i jedva čekam da dalje napredujem i učim. Nakon toga planiram dalje da nastavim da se bavim dizajnom i da idem dalje u ostvarenje svojih ciljeva. Velika mi je čast biti dio porodice Grandesign škole i biti student mentorice Milene. Neopisivo sam zahvalna na njenoj posvećenosti i profesionalnosti, kao i mojoj upornosti i odlučnosti da završim ovaj kurs na najbolji mogući način.

Za kraj ću samo da citiram riječi uvaženog Nelsona Mandele: “Edukacija je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet“.

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top