Iskustva sa kursom za dizajn enterijera – Branka Knežević

Grandesign School studentkinja Branka

Naša Branka Knežević je od početka kursa krenula samouvereno, rešena da izađe iz svoje zone komfora i hrabro iskorači u jednu novu dimenziju dizajna i umetnosti. I uspela je u tome! 🙂 I kako sama kaže: „Hvala vam na pomoći, sugestijama i kritici koja me je gurala da sve završim onako kako treba“. I mi smo njoj zahvalni što je naša škola bogatija za još jednog uspešnog studenta koji će vladati svetom enterijera! Pogledajte njene utiske.

Mood Board rad studentkinje Branke - 01

Šta je presudilo da se zainteresujete za dizajn enterijera?

Moja prva i najveća ljubav je bila dizajn enterijera, pored modnog dizajna, modelinga i psihologije, ali me je život i okolnosti u mom rodnom gradu Sarajevu odveo na sasvim drugu stranu. Danima bih tražila ono što sam zamislila i nikada mi nije bilo teško istrajati. Nije bio samo komad namještaja u pitanju, nego i najsitniji detalji koji su morali biti u istim ili sličnim nijansama boja. Još kao djevojčica, ručno sam šila svojim lutkama haljine i od kartona pravila komade namještaja, a kasnije i svojoj djeci, šila sam unikatne pajace, jastučiće, haljinice za barbike i odjela za maskenbal. Uvijek sam imala bujnu maštu i vjerovala da sve sto moja glava može da zamisli, može i da se ostvari.

Mood Board rad studentkinje Branke - 02

Ko je vaša najveća inspiracija?

Najveću inspiraciju pronalazim u prirodi, umjetnosti, a pored časopisa i današnje tehnologije, interneta, sve je mnogo jednostavnije, lakše i dostupnije. Od toliko puno ideja, uvijek treba biti svoj i dati svoj pečat bilo kakvoj inspiraciji i naravno ispoštovati želje i ukuse klijenata, jer svi smo tako različiti. Najveći izazov je uraditi dobro enterijer i ako to nije vaša omiljena koloritna šema, čemu me je naučila moja mentorica Milena, a ranije sam mislila da ja treba da sugerišem nešto što je za mene lijepo, bez obzira na ukus i želju klijenata, jer sam do sada radila dizajn po svom izboru u koji su klijenti vjerovali.

Koji su vam omiljeni moduli u Grandesign School?

Svaki modul je priča za sebe, ali bih izdvojila Modul 3 – Princip koloritnih šema; Modul 5 – Princip osvjetljenja i koloritne šeme, koji je jako bitan jer i najljepše dizajniran enterijer to nije, ako osvjetljenje u njemu nije odgovarajuće. Modul 6 – Princip rasporeda namještaja, jako bitan za normalno funkcionisanje. Moje oduševljenje je MIX MATCH iz modula 7, kao i šlag na tortu – MOODBOARD. Ideje za Mix Match A, B, D i posebno kombinacija A,B, koju smo imali i za diplomski rad i u kojoj najviše pronalazim sebe. Izdvojila bih i PSIHOLOGIJU PROSTORA, koja je jako interesantna i istinita. Psihologija je moja druga velika ljubav, koja mi je pokazala put i uvjerila kao i toliko puta u životu da se UČITELJ SAM POJAVI KADA JE UČENIK SPREMAN.

Mood Board rad studentkinje Branke - 03

Kako ste pronašli kurs Grandesign School i da li biste ga preporučili drugima?

Kurs sam pronašla na internetu i VEOMA bih ga preporučila drugima. Pored mnogih drugih kurseva, naših i inostranih, škola GRANDESIGNSCHOOL koju vodi naša poznata arhitektica Milena Obradović je po mom mišljenju najbolje osmišljen, i poslije završenog prvog nivoa, mogu slobodno da napišem da je ispunila sva moja očekivanja i više od toga.

Mood Board rad studentkinje Branke - 04

Da li imate neki savet za osobe koje nameravaju da upišu kurs i zaplove enterijerskim vodama?

Moj savjet je da NIKADA NIJE KASNO da ostvarite svoje snove i da svako od nas treba da izađe iz ZONE KOMFORA i hrabro krene na put ostvarenja. Uspješan je samo onaj čovjek koji radi posao koji VOLI i koji pronađe SEBE u ovom kratkom putovanju koje se zove ŽIVOT.

Kurs za dizajn enterijera Mood Board.

Kakvi su vam planovi u budućnosti?

Moji planovi su nastavak učenja – NIVO 2 i implementacija istog. Imala sam sreću da od Opštine Herceg Novi u saradnji sa Britanskom vladom, po metodologiji get ahead u okviru projekta “WORLD OF WORK IN MONTENEGRO: PAVING THE ROAD TO RECOVERY” “PODRŠKA RAZVOJU ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA”, dobijem grant za pomoć ženama u biznisu, tako da sam otvorila Studio za dizajn enterijera. U pripremi je i moja Web stranica, sa dosadašnjim mojim radovima, kao i oglašavanje na društvenim mrežama. Nadam se uspjehu i vidim sebe kao uspješnu dizajnerku, koja ce usrećivati druge ljude i sa manjim budžetom uljepšavati enterijere mnogih mojih sugrađana i ostalih naručioca. Moja maxima je SA MALO MOŽEŠ MNOGO! Potrudit ću se da uljepšam apartmane, kako za gledanje, tako i za prijatan boravak u njima, kao i to da dobrom fotografijom (koja prva privuče potencijalne goste na svim turističkim oglašavanjima), pomognem mojim sugrađanima i Opštini da naredne turističke sezone budu mnogo bolje od prethodnih. I to bi bio moj doprinos i zahvalnost za učinjeno dobro djelo. I na kraju želim da se zahvalim mojoj predivnoj mentorici Mileni , koja je uspjela da svojim kritikama (umjerenim) i pohvalama (bilionskim) iz mene izvuče ono NAJBOLJE. Pored moje kreativnosti, dobrog osjećaja za prostor i smisao za lijepo, potrebno je mnogo rada, edukacije, usavršavanja, koje sam pronašla u najboljoj školi za dizajn GRANDESIGNSCHOOL, koju bih od srca preporučila svima onima koji još nisu donijeli odluku, jer je upravo DANAS to vrijeme, a nikako SUTRA!

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top