Izlazak iz zone komfore i iskorak u nove izazove! Diplomirani student Grandesign school Marina Lazarević

U četvrtoj generaciji studenata, stidljivi počeci talentovane studentkinje Marine, pretvorili su se u pravi dizajnerski bum! I sada, posle svega, i malog predaha, izdvojila je vreme da nam prenese svoje utiske iz Grandesign school.

Šta je presudilo da se zainteresujete za dizajn enterijera?

Oduvek sam volela kreativne stvari i detalje koje mogu da krase jedan prostor. Još kao dete sećam se da sam na svaka tri-četiri meseca menjala raspored nameštaja u svojoj sobi kako bih prilagodila sebi prostor i tako zapažala uticaj enterijera. Dugo nisam bila svesna da želim sa time da se bavim dok nisam upisala srednju školu gde smo dosta učili o izradi nameštaja i o enterijeru. Predmet organizacija prostora i dizajn enterijera na završnoj godini mi je definitivno podstakao interesovanje za tom profesijom.

Šta vas je navelo da se opredelite za Grandesign school, i da li biste je preporučili drugima?

Za ovu školu sam saznala preko sajta na kom sam, pored svih informacija vezanih za kurs, pronašla i pozitivne komentare. Uvek bih preporučila ovu školu jer sam imala veoma lepo iskustvo, naučila sam mnogo toga novog i smatram da bi ova škola bila pogodna za sve koji sebe vide u ovakvom poslu i koji vole kreativnost.

Koje su bile najveće prepreke tokom studiranja na kursu, i kako ste ih prevazišli?

Na početku kursa sam bila malo nesigurna u sebe, ali podrška mentora Milene Obradović ulila mi je samopouzdanje, i stvorila je jednu pozitivnu sliku da ukoliko naletimo na poteškoće uvek možemo da računamo na njenu pomoć i savet. Tako sam uspela da prevaziđem sopstvenu nesigurnost i uputila se u jedan novi početak na kojem sam mogla da pokažem svoju kreativnost i veštine.

 Koje ste korake preduzeli da započnete samostalno da se bavite dizajnom enterijera?

Na samom početku počela sam više da se informišem o samom prostoru, o nameštaju, o kulturi, stilovima i sl. što me je uvek privlačilo i interesovalo. Kasnije sam u sednjoj školi i na fakultetu proširivala svoje znanje, učila sam nove termine o dizajnu i prostoru, o simbolima, o bojama i sl. Završetkom ovog kursa, dodatno sam usavršila svoje znanje i stekla nove veštine.

Kada čujete ~ dizajn enterijera~, šta vam prvo pada na pamet?

Dizajn enterijera asocira me na energičnost unutar prostora kojim se istovremeno izražava lepota i stil uređenja.

Šta biste savetovali ljudima, koji možda žele promenu u karijeri, ali imaju određene sumnjičavosti i rezerve?

Za svaku promenu je potrebno napraviti prvi korak koji ponekad i nije baš lak, ali mislim da je život jedan izazov. Kad se čovek oseća nezadovoljno trenutnim poslom treba da pokuša da izađe iz zone komfora i da krene izazovnijim putem koji može njegov život da učini dinamičnijim. Svaki početak je težak ali bitno je istrajati u onome što volite.

 Gde pronalazite inspiraciju za dizajn?

 Uglavnom inspiraciju nalazim na Pinterest-u, ali često me inspirišu i dizajnerski časopisi kada su u pitanju dekoracije i modni časopisi za inspiraciju stilova i boja. Uživam u otkrivanju novih rešenja za uređenje prostora jer svaki prostor ima svoj potencijal koji može na različite načine da se istakne i u tome je lepota dizajna.

Konačno, kakvi su vam planovi u budućnosti?

Moj cilj je da primenim svoje znanje i veštine bilo samostalnim radom, bilo radom u nekom preduzeću i na taj način da steknem iskustvo i stupim u saradnju sa ljudima koji su takođe entuzijastični povodom dizajna enterijera i od kojih mogu nešto da naučim.

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top