Umetnost na prvom mestu – Miljana Cvetanović

Kurs za dizajn enterijera studentkinja Miljana

Naša divna studentkinja Miljana je svoj izuzetan talenat pokazala još na samom početku kursa! I kako sama kaže, tokom vremena, dosta je čitala o stilovima nameštaja, pratila stranice dizajna i rad arhitekata koji su ujedno bili dizajneri, i rešila da i sama uzme stvari u svoje ruke i krene putem svojih snova upravo u Grandesignschool! Izvolite intervju buduće studentkinje arhitekture! 🙂

Kada ste shvatili da je dizajn enterijera ono čime želite da se bavite?

Mnogo volim umetnost i arhitekturu. U srednjoj, arhitektonskoj, školi mi je jedan od dražih delova projektovanja bio raspored nameštaja u prostoriji. Pa sam pomislila da bih mogla da spojim sve što volim i da se, kroz umetnost, bavim i arhitekturom i dizajnom enterijera.

Koji su vaši utisci o školi Grandesign?

Rado bih Grandesign school preporučila drugima, i sama sam došla preko preporuke i jako sam zadovoljna.

Da li je bilo prepreka i kako ste ih prevazišli?

Najveća prepreka na kursu je bilo potpuno izlaženje iz “kalupa”, odnosno zone komfora, koja se stvorila tokom srednje škole, i potpuno se  prepustiti mašti. Zato mi je šema B bila najveći problem, ali sam je do kraja iskreno zavolela.

Kada čujete “ dizajn enterijera“, šta vam prvo pada na pamet?

Osmišljavanje rasporeda nameštaja i kreairanje neke sopstvene ideje nameštaja.

Šta biste savetovali ljudima, koji možda žele promenu u karijeri, ali imaju određene sumnjičavosti i rezerve?

Savetovala bih ih da malo prošetaju sami sa sobom i dobro razmisle šta ih interesuje, šta vole i šta ih privlači. Nakon toga da sa užim izborom interesovanja probaju samostalno da istražuju. Tada će biti 100% sigurni šta ih zanima, a šta ne, i znaće šta da izaberu.

Gde pronalazite inspiraciju za dizajn?

Ranije sam inspiraciju pronalazila u svemu, od nekih ambalaža i žica do časopisa, a sada malo više u prirodi i umetnosti.

Konačno, kakvi su vam planovi u budućnosti?

Za početak, da završim arhitektonski fakultet i nadogradim znanje dizajna enterijera, za dalje ima još vremena da bih sada detaljnije razmišljala, ali svakako ostajem u tim vodama. 🙂

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top