Sa osmehom u nove izazove! Diplomirani student Grandesign school – Simona Aleksić

Simona je student naše prve generacije, i znate šta, još uvek smo u kontaktu i pratimo njen napredak u svetu enterijera. Velika upornost, rad i ogroman talenat su njen zaštitni znak, i drago nam je da smo uvek tu za nju, kao i sve ostale studente, kada završe kurs i otisnu se u enterijerske vode.

Šta je presudilo da se zainteresujete za dizajn enterijera?

Dizajn enterijera me je zanimao još od detinjstva, ali tada nisam to tako nazvala. Od malena su me zanimale nekretnine i često bez razloga sam znala da razgledam kuće u mom mestu i zamišljala kako bi ih preuredila da napravim “dream home” ili u to vreme je bilo “La Casa Grande”. Obožavala sam emisije i časopise koji su se bavili enterijerima i adaptacijama prostora i te slike su verovatno imale veliki uticaj na razvijanje mog ličnog ukusa i tendencija u ovom smislu. Tu ljubav prema enterijerima i eksterijerima ipak nisam tako ozbiljno shvatila pa sam se profesionalno razvijala na drugom polju a ovo je ostao moj hobi i razonoda. Tek nedavno, nakon renoviranja svog stana i ohrabrena brojnim pohvalama i pozitivnim komentarima odlučila sam da se malo više pozabavim time.

Šta vas je navelo da se opredelite za Grandesign school, i da li biste je preporučili drugima?

Mislim da je najveći uticaj na moju odluku da upišem kurs Grandesign School bila činjenica da bi mi mentor bila gospođa Milena Obradović, čiji rad veoma cenim i odavno pratim. Takodje nakon detaljno pregledanog programa rada i funkcionisanja kursa nisam se nimalo dvoumila da ga upišem.

Koje su bile najveće prepreke tokom studiranja na kursu, i kako ste ih prevazišli?

Na ovo pitanje mi je teško da dam odgovor jer zaista nije bilo prepreka, pogotovo što se tiče samog kursa. Sve lekcije su jako konkretne i sažete, objašnjene, kroz veliki broj primera. Takođe, komunikacija sa mentorom je bila fenomenalna tako da sve nedoumice koje sam povremeno imala su bile brzo i jednostavno razjašnjene. Možda je jedina prepreka, ako mogu to tako da formulišem, bila to što sam uvek više očekivala od sebe, čak i na početku želela sam da radovi budu bez greške i da tehnički mogu da ispratim ono što sam zamislila, a za to je naravno bilo potrebno dosta vežbe. Zato je bilo jako poučno pred kraj kursa vratiti se na početak i sagledati transformaciju koja se desila za samo 3 meseca.

Koje ste korake preduzeli da započnete samostalno da se bavite dizajnom enterijera?

Garandesign School je bio moj prvi korak i zvanično upoznavanje sa dizajnom enterijera. Neizmerno sam zahvalna da je baš ovim kursom sve počelo jer sam tu dobila neophodno samopouzdanje i još veću želju da nastavim dalje da istražujem i usavršavam se na ovom polju.

Kada čujete „dizajn enterijera“, šta vam prvo pada na pamet?

Prvo što mi padne na pamet su luksuzni i moderni enterijeri kao i neverovatna funkcionalna rešenja i transformacije prostorija pre uređenja enterijera i nakon.

Šta biste savetovali ljudima, koji možda žele promenu u karijeri, ali imaju određene sumnjičavosti i rezerve?

Definitivno da probaju da urade to što žele. Sam proces učenja i nova iskustva koja se neminovno stiču svakome će doneti promenu na bolje!

Gde pronalazite inspiraciju za dizajn?

Inspiraciju za dizajn pronalazim svuda. Obožavam putovanja i tako uvek dobijem ideju za nešto sto želim da uradim. Neiscrpni izvor inspiracije je i priroda, ništa nije toliko savršeno kao boje i materijali iz prirode. Takođe trudim se da budem u toku sa novim trendovima, redovno posećujući sajmove nameštaja i prateći rad eminentnih stručnjaka na polju arhitekture i dizajna na društvenim mrežama i kroz časopise.

Konačno, kakvi su vam planovi u budućnosti?

Imam puno planova vezanih za dizajn enterijera. Osim što planiram je da nudim usluge kao free lance enterijerista, a u tom procesu znanje stečeno na kursu će mi biti od velikog značaja. Takođe zanimljiv mi je i on line pristup dizajnu enterijera koji osim što pruža mogućnosti da se dopre do većeg broja klijenata, takođe podrazumeva i mogućnosti za dalje razvijanje i lično usavršavanje kroz radne izazove na novim i drugačijim tržištima.

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top