Planovi za budućnost nadohvat ruke! Diplomirani student Grandesign School Maja Simonović

Pozitivna energija naše drage studentkinje Maje je prosto očaravajuća! Osmeh i radost su pratili svaki zadatak, od početka do kraja kursa! Drago nam je što smo ispunili njen san i očekivanja, i što ćemo i u budućnosti nastaviti saradnju!

Šta je presudilo da se zainteresujete za dizajn enterijera?

Šta je presudilo… znate otkad znam za sebe interesuje me muzika (ples), crtanje (grafika) i uređenje prostora. S tom razlikom što su prve dve stvari moj hobi i stvari koje su tu u trenucima dokolice ili pak u naletu neke inspiracije i energije, dok sam saznanje da želim da se bavim dizajnom enterijera spoznala još kao trinaestgodišnjakinja, kad sam i primetila da je to poziv koji me inspiriše i ispunjava. Smišljanje stambenih projekata i njihovo uređenje, kao i učiniti vlasnike srećnim, meni pričinjava zadovoljstvo. Međutim, razmišljanje mojih roditelja je bilo drugačije… i njihovo mišljenje je i presudilo, tako da je moja profesija otišla u sasvim drugom smeru…. Dakle, rekla bih,  da je nakon toliko godina  na kraju presudila ljubav prema dizajnu.

Šta vas je navelo da se opredelite za Grandesign school i da li biste je preporučili drugima?

Opredelila sam se za Grandesign school zato što je ostavljen izbor kada i koliko ću se baviti lekcijama i zadacima. Sajt je dostupan 24/7 sve vreme trajanja kursa i mogla sam da se organizujem kako meni odgovara, a i pogledala sam ko stoji iza tog naziva. Videla sam da je u pitanju osoba koja je apsolutno kompetentna i od koje ću uspeti nešto da naučim. Tada nisam znala ovo što sada znam, da boljeg profesionalca i većeg čoveka od Mentora Milene Obradović neću naći. Preporuka, svakako, 100% , ma ne BILION  🙂  %  što bi rekla moja Mentorka. Uvek i svakome.

Koje su bile najveće prepreke tokom studiranja na kursu i kako ste ih prevazišli?

Bilo je tu manjih stvari koje sam trebala da savladam. Ali, uspela sam da se izborim sa svim uz nesebične sugestije, savete, inspiracije koje sam dobijala od mog Mentora. A kao nagrade za uspešno odrađen zadatak tu su bili BONUSI, kao motivacija za dalji rad. Dakle, prevazišla sam ih uz velikodušnu pomoć drage Milene, na čemu sam joj zahvalna.

Koje ste korake preduzeli da započnete da se bavite samostalno dizajnom?

Iskrena da budem, nisam preduzela još uvek ništa. Ja sam ovaj kurs pohađala iz sopstvenog zadovoljstva i želje da naučim, nisu mi novac i zarada bili glavni motiv. Svakako, ako se u nekom trenutku slože neke kockice možda spojim lepo sa korisnim i počnem da zarađujem kao dizajner enterijera J. Kako kaže jedna izreka vrediš koliko znaš… pa, ja sam bogatija za jednu profesiju i još novog znanja.

Kada čujete dizajn enterijera, šta vam prvo pada na pamet?

Mnogo toga mi padne na pamet… mene dizajn enterijera asocira na umetnost, likovnost, nebrojene mogućnosti inspiracija, kombinovanje tuđih želja sa svojim zamislima, donošenje sna na javu, bezbroj mogućnosti prepravke prostora, na apsolutno svaki način.

Šta biste savetovali ljudima koji možda žele promenu u karijeri ali imaju određene sumnjičavosti i rezerve?

Dostojevski je jednom rekao: ,, Ako je rad prinuda, život je robija… “. Dakle, savetovala bih im da ne robuju, već da žive… Moraju pokušati i pomeriti se sa mesta, možda je njihova sreća baš tu iza ugla. A na njima je da skupe hrabrost i naprave taj prvi korak…

Gde pronalazite inspiraciju za dizajn?

Inspiraciju vidim i pronalazim u svemu, u trenutku, nenajavljeno… Najčešće su to slike u kojima pronalazim razne ideje, od boja za zidove sve do dekoracije, ali i razni motivi, oblici, predmeti, životinje, pa i same boje. Inspiracija je tu, okolo, svuda…

Kakvi su vam planovi u budućnosti?

Moj plan je da se bavim onim što volim. Zato što jedino zadovoljan čovek je srećan čovek, srećan čovek je zdrav čovek, a zdrav čovek može sve i granice ne postoje.

Na kraju još jednom da se zahvalim mojoj Mentorki na svemu, na strpljivosti, na verovanju u mene i moje sposobnosti, na motivaciji, na sugestijama i savetima, na brzim odgovorima i profesionalnom ophođenju u svako doba dana. Zadovoljstvo i čast su imati takvog Mentora, a sreća je imati privilegiju poznanstva sa njom.

Draga Milena, HVALA VAM što postojite 🙂.

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top