Neizmerna ljubav prema dizajnu! Diplomirani student Grandesign School Daria Janjić!

Student kursa za dizajn enterijera Grandesign School Darija

Vedra i nasmejana, naša draga Daria, je tokom kursa, izrasla u vrsnog dizajnera. Njen talenat i neslućene likovne mogućnosti su, kako je kurs napredovao, sve više i više dolazile do izražaja! I desilo se pravo otkrovenje jedne mlade dame, umetnika, gde samo možemo da kažemo da je ceo svet njen! Ugrabila je malo vremena da nam iznese svoje utiske!

Šta je presudilo da se zainteresujete za dizajn enterijera?

Moje interesovanje za dizajn enterijera je posledica vremena u kojem živimo. Naime izolacija koja je opet posledica korone nas je sve naterala da se više okrenemo sebi i svojim talentima, ljubavima i onome ko zapravo jesmo. Apokaliptično vreme nas je nateralo da se suočimo sa raznim istinama pa i sa tom ko smo zapravo, i u čemu zaista uživamo, te tako ja shvatih da je dizajn uopšte, pa tako i dizajn enterijera moja prava, a čini se i uzvraćena ljubav…

Šta vas je navelo da se opredelite za Grandesign School, i da li biste je preporučili drugima?

Grandesign School je za svaku preporuku, ono što je vrlo važno znati jeste da i potpuni laik može da pohađa kurs bez ikakvih barijera i problema, pogotovo imajući u vidu strpljenje, dostupnost kao i znanje u pogledu materije, ali i metodološko znanje mentora. Da upišem kurs opredelila me ubedljiva prezentacija na društvenim mrežama, kao i odlična biografija mentora.

Koje su bile najveće prepreke tokom studiranja na kursu, i kako ste ih prevazišli?

Najveća prepreka tokom studiranja u mom slučaju sam bila ja sama sebi. Tačnije, kada nešto radite prvi put bez ikakvog predznanja u četrdesetim godinama, a dolazite iz potpuno drugačije struke, čini vam se da je nemoguće da možete da rešavate određene zadatke. Ali uz podršku i strpljenje mentora i uz malo vežbe i talenta shvatite da je sve vrlo moguće.

Koje ste korake preduzeli da započnete samostalno da se bavite dizajnom enterijera?

Još uvek nisam preduzela konkretne korake za bavljenje dizajnom enterijera, što je opet povezano sa mojom ličnošću i utiskom da je to veliki zalogaj za mene, ali svakako razmišljam u tom pravcu.

Kada čujete „ dizajn enterijera“, šta vam prvo pada na pamet?

Kada čujem dizajn enterijera prvo što mi pada na pamet je umetnost… umetnost stvaranja sklada, tj, harmonije… mislim da je sve povezano, osećaj za lepo, za umetnost, za sklad, za uživanje i za umeće u svakom smislu, pa i umeće življenja.

Šta biste savetovali ljudima, koji možda žele promenu u karijeri, ali imaju određene sumnjičavosti i rezerve?

Ljudima koji žele promenu u karijeri bih savetovala da prate sebe i svoj osećaj, jedino što je na kraju zaista važno u životu, jeste da ste živeli sebe. Ako zaista nešto želite i uživate u tome, sigurno niste i nećete pogrešiti, toliko je jednostavno, zaista. A da paradoks bude veći u tome morate biti uspešni i uvek jeste, jer dajete maksimum baš zato što uživate u tome, vrlo je prosto… dakle, samo napred.

Gde pronalazite inspiraciju za dizajn?

Inspiraciju pronalazim u sebi, kada vidim neki prostor imam viziju kako bi to moglo da izgleda, a naravno ja sam u konačnici skup svih utisaka koje sam videla i doživela, drugim rečima dojmovi ili utisci sticani tokom života stvaraju inspiraciju koja se u ovom slučaju pretače u prostorno uređenje…

Konačno, kakvi su vam planovi u budućnosti?

Teško pitanje za mene, retko dugoročno planiram, kako se vrata otvaraju i kockice slože tako će biti, važno je da ja u svojim namerama dajem sve od sebe, ako uskoro uvidim da je dizajn enterijera moja budućnost i ako se prava vrata otvore, tako će i biti.

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top