Retro dama za budućnost – Diplomirani student Grandesign School Jovana Vučković

Kurs dizajn enterijera Grandesign School - Jovana

Jovana je u svojoj generaciji prva diplomirala, i uvek je išla korak ispred! Fenomenalna mlada dama, tokom kursa je zračila pozitivnom energijom, velikom željom za učenjem i novim znanjima. I sada nam otkriva detalje iz svog života, i ljubavi prema umetnosti i dizajnu.

Šta je presudilo da se zainteresujete za dizajn enterijera?

Hmm… pa ja sam neko ko je u kući radio na detaljima, najmlađa sam od troje dece, ali što se dizajna kuće tiče uvek sam nekako mešala svoje prste i uvek je to ispalo dobro, onako, slučajno. Mogu onako skromno da kažem da sam imala uvek smisla za umetnost, dizajn, sve što je kreativno. Tako sam i rešila da taj svoj skriveni talenat ozvaničim.

Šta vas je navelo da se opredelite za Grandesign school, i da li biste je preporučili drugima?

Recenzije naravno, jer u današnje vreme sve zavisi od recenzija. Komentari i iskustva studenata su bili pozitivni i kada sam pregledala program kursa, odluka je bila nedvosmislena. To je to! Naravno da bih preporučila Grandesign school svakome ko ima talenat, ima volju i ljubav prema bojama, umetnosti i dizajnu.  

Koje su bile najveće prepreke tokom studiranja na kursu, i kako ste ih prevazišli?

Uz ovakvog mentora kao što je Milena Obradović, i kad je bilo prepreka, vrlo lako sam ih prevazišla. To su uglavnom bile manje sugestije, nije bilo ozbiljnijih prepreka, sve je bilo savršeno razumljivo.

Koje ste korake preduzeli da započnete samostalno da se bavite dizajnom enterijera?

Još uvek nisam preduzela ozbiljnije korake zbog cele situacije koja nas je zadesila, ali mogu ponosno da kažem da je moj prvi projekat moja spavaća soba na kojoj trenutno radim i moram priznati da je jako lep osećaj kad dizajnirate puni znanja o enterijeru, po završetku kursa Grandesign school.

Kada čujete ~ dizajn enterijera~, šta vam prvo pada na pamet?

Prvo mi padaju na pamet boje. Mnogo boja, mnogo nijansi istih, umetnost i HGTV. Moram malo i da se našalim, ali to je program koji je 24h na mom tv-u, odatle crpim puno ideja, od kojih sam jednu i sprovela u delo, program koji toplo preporučujem svim ljubiteljima dizajna enterijera, arhitekture, gradjevine.

Šta biste savetovali ljudima, koji možda žele promenu u karijeri, ali imaju određene sumnjičavosti i rezerve?

Savetujem ljudima da se ne plaše, da budu slobodni i sigurni u donošenju odluka vezano za posao kojim žele da se bave. Morala bih da citiram i velikog mislioca Konfučija: „Izaberite posao koji volite, i nećete morati da radite nijedan dan do kraja života.“. Ja sam po struci Elektrotehničar multimedija, privatno se bavim i fotografijom, trenutno učim i web dizajn, a radila sam mnogo toga u životu, iako sam mlada.

Gde pronalazite inspiraciju za dizajn?

Inspiraciju pronalazim u prirodi, prošlosti, muzici, muzika mi daje posebnu vrstu inspiracije. A zašto prošlost? Preferiram retro-moderan stil, volim sve što je retro, od garderobe do rama za slike, volim te starinske stvari, a ujedno volim i određene moderne stvari, tako da je to uglavnom „kombinacija duha prošlosti sa današnjicom“- to sam ja.

Konačno, kakvi su vam planovi u budućnosti?

Ne planiram previše budućnost. Iz ličnog iskustva uvek kad sam planirala nikada nije išlo po planu, jednostavno sam naučila da pratim tu neku liniju života pa gde me odvede. Svakako da ciljevi postoje jer čemu sve to ako nemamo ciljeve? U životu uvek moramo sebi da postavimo vrh planine i uvek moramo da težimo ka tom vrhu. Na vrhu planine dišemo punim plućima, sve vidimo jasno, na vrhu ima mesta za sve koji su dovoljno uporni.

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top