Iskorak u novu budućnost! Diplomirani student Grandesign School Ana Vukčević

Kurs enterijera Grandesign School student Ana Vukčević

Ono što je naša studentkinja Ana skrivala u sebi, i polako i nenametljivo oslobađala tokom kursa, na kraju je rezultiralo fenomenalnim uspehom. Kako i sama Ana kaže, nije se nadala da će ovoliko naučiti za kratko vreme i moći samostalno da se bavi enterijerom. A mi smo oduševljeni, što je ona izabrala baš nas, da otkrijemo njen raskošan talenat, koji će, ubeđeni smo u to, vladati svetom umetnosti i dizajna! Evo prvih Aninin utisaka… uživajte…

Kada ste shvatili da je dizajn enterijera ono čime želite da se bavite?

Umjetnost nosim u sebi od malena, malo ima genetike, malo lične fascinacije ljepotom stvari koje jedno ljudsko biće može da stvori i svojim stvaralaštvom oduševljava i ispunjava druge. Godinama posmatram tekovine u dizajnu enterijera sa strane, sve dok nisam uvidjela da ipak postoji neki osjećaj kod mene koji može da se pretoči možda u nešto konkretno i tako sam odlučila da više ne budem posmatrač, već aktivni učesnik.

Koji su vaši utisci o školi Grandesign?

Na web stranicu Grandesign škole sam sasvim slučajno naišla, pretražujući dostupne obuke i mislim da je moja odluka da upišem kurs bila momentalna, jednostavno je nesto „kliknulo“. Sa mentorom Milenom Obradović sam se odmah povezala i zaista imam samo riječi hvale, a samim tim što planiram i napredni kurs – NIVO 2, dovoljno govori da bih svakome preporučila Grandesign školu.

Kako ste uspeli da organizujete učenje i izradu zadataka?

Glavna prepreka za mene je uglavnom bilo moje nemanje dovoljno vremena da se posvetim kursu konstantno, s obzirom na vrlo zahtjevan redovni posao koji obavljam, ali sam vrijeme koje sam imala maksimalno koristila da odgovorim zadacima koje sam dobijala. Možda sam čak i previše odgovarala temi, što je bila glavna kritika u mom slučaju. Kako kaže mentorka Milena…treba malo više lucidnosti. Mislim da je na kraju i to uspjela izvući iz mene. Jako sam joj puno zahvalna na svim sugestijama, jer zaista vas tjera da budete bolji, da shvatite zašto nešto radite, a opet da imate svoju slobodu u izražavanju kreativnosti…“smislene kreativnosti“…

Grandesign School student Ana Vukčević

Koje ste korake preduzeli da započnete samostalno da se bavite dizajnom enterijera?

Što se tiče samostalnog bavljenja dizajnom, za sada je sve u fazi razmišljanja. Valjda nisam ni mislila da ću za relativno kratko vrijeme, naučiti ovoliko mnogo i moći samostalno da radim, tako da na tome moram poraditi i vidjeti u kom pravcu je najbolje ići. Svakako smatram da je praksa i iskustvo obavezno kako bi se povećao kvalitet rada.

Šta je za vas Dizajn enterijera?

Materijali, mnogo materijala, teksture, boje, toplina, šarenilo…Puno umjetnosti i ljepote. 

Da li imate neki savet za osobe koje se dvoume šta dalje?

Vjerovatno svi mi u jednom trenutku doživimo zasićenje od svakodnevnice ili jednostavno prevazidjemo posao koji radimo, nema više ništa da nas gura naprijed, ništa novo da saznajemo. Za mene je ta stagnacija bila presudna, jednostavno sam počela da razmišljam šta je to čime bih mogla uposliti svoj mozak, da se osjeća korisno, a ne kao šablon…a opet raditi nešto što volim. Na kraju krajeva, možda bih i uvidjela da nemam talenta za dizajn i tražila onda nešto drugo…ali dok ne probate ne možete ni znati. Zato treba uvjek biti hrabar i probati nešto novo što vas inspiriše i intrigira.

Gde pronalazite inspiraciju za dizajn?

Inspiraciju nalazim svuda, u prirodi, u okruženju, na internetu, pratim trendove, časopise, pratim proizvodjače namještaja, tekstila, jednostavno se interesujem za sve, pa ideje same dolaze. Prostor i ljude morate osjetiti da biste sve predočili na dizajn, to je najteži dio, posle je samo razrada onoga sto vam se formiralo u glavi. 

Upravo ste dobili Sertifikat, šta je sledeće što nameravate da preduzmete?

Za sada planiram da radim na naprednom kursu 3D dizajn enterijera – NIVO 2, jer ipak sve treba da se usasvrši i oblikuje, a potom možda i počnem sama da dizajniram. 🙂 Još uvijek sam iznenadjena kvalitetom kursa i svega što sam za kratko vrijeme naučila, ali vrijeme će pokazati. 

I naposletku, na koji ste od svojih radova najponosniji?

Sigurno na zadatak u ŠEMI A u 3D dizajnu. Htjela sam da se držim šeme A, mada znam da nekad malo odem u mix, pa me je toga najviše bilo strah, da ne izletim previše iz teme. 🙂  Ali sam prezadovljna, kako sam sve izvela.

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top