Virtuelni svet Đorđa Armanija

Italijanski modni dizajner, čiji je potpis opuštene, a ipak luksuzne, i elegantne večernje odeće, pomogao da se u modni svet uvedu lakoća i jednostavnost savršenosti.  Armani je nameravao da postane lekar, ali je napustio medicinsku školu da bi se bavio modnom karijerom. Počev od 1957. radio je kao prodavac u Milanskoj robnoj kući La Rinascente. Nakon sedmogodišnjeg boravka na toj poziciji, nastavio je karijeru u modnom dizajnu, radeći u ateljeu Nina Cerrutija. 1975. godine, uz pomoć svog prijatelja i poslovnog partnera Sergia Galeottija, Armani je pokrenuo sopstveni brend konfekcije za muškarce i žene.

 “I was the first to soften the image of men, and harden the image of women. I dressed men in women’s fabrics, and stole from men what women wanted and needed—the power suit.” Giorgio Armani

Njegovu prodavnicu na čuvenoj 5. Aveniji, dizajnirali su Doriana i Massimiliano Fuksas. Smeštena je u centru Njujorka, u jednoj od najpoznatijih svetskih ulica. Pored podruma, izložbeni prostor se razvija na četiri različita nivoa. Zamišljen je kao jedinstveni prostor, bez jasnih razlika, u harmoniji, povezan centralnim stepeništem, u vidu vrtloga, formirajući fluidni ambijent. Sjajna obrada zidova i enterijerskih površina, u snažnom je kontrastu sa crnim plafonima i podovima od crnog mermera. Fluidnost unutrašnjeg prostora dopunjuje zid ograde realizovan lakiranim drvenim pločama.

Foto: Fuksas.com
Pinterest

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top