Četiri top saveta za dizajn enterijera malih stanova

Kod manjih stanova nemate mnogo opcija na raspolaganju, jer je većina dekoracije i nameštaja prevelika za prostor. Kako je površina manja, moraćete da izaberete nameštaj, koji ne zauzima previše prostora, a daje jedinstveni izgled. Međutim, prilikom odabira nameštaja treba napraviti pravi izbor bez ugrožavanja funkcionalnosti prostora.

Višenamenski nameštaj

Višenamenski nameštaj je savršena opcija za male prostore. Najbolji primer je sofa sa mogućnošću pretvaranja u ležaj za spavanje, koja rešava problem nedostatka prostora u manjim domovima.

Zidni elementi

Umesto da nameštaj leži na podu, možete ga postaviti na zid. Na taj način ćete stvoriti više prostora. Osim toga ambijent će vizuelno delovati prostranije.

Dekoracija zidova

Tapete sa vertikalnim motivima izdužuju prostor. Ovo je veoma značajno kod manjih soba, gde sa pravilnim odabirom zidnog motiva i rasvete, povećavate volumen enterijera.

Izbegnite konfuziju

Više manjih komada nameštaja, posebno za tv, posebno za plakar ili vitrine, zna da bude kontraproduktivno. Na taj način mali prostor deluje često konfuzno i neuredno, zatrpan sa više komada raznorodnih elemenata. Zapravo se možete odlučiti za nameštaj umerene veličine i izrađen po meri, što je i najbolje rešenje.

Foto: @small_apartment_ideas

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top