Ljubav prema enterijeru i dizajnu – Diplomirani student Grandesign School Đorđeta Rujan

U godinama koje dolaze, ljudi će pitati : Šta ste radili u zaključavanju 2020? Mnogi će se mučiti da se sete kako su potrošili vreme. Ipak neki će to videti kao godinu u kojoj su uspeli! Godina u kojoj su zapravo imali vremena da se usredsrede na sebe, svoje karijerne ciljeve i svoju budućnost! Jedna od takvih osoba je i naša studentkinja Đorđeta Rujan!

Šta je presudilo da se zainteresujete za dizajn enterijera?

Već skoro deset godina ta želja tinja u meni, ali sam je potisnula jer sam mislila da je potrebno isključivo imati fakultet i da je tu velika konkurencija. Želja za slobodnom kreativnošću i ljubav prema bojama i lepim stvarima mi je na početku prošle godine pomogla da svoj san pretočim u jednoj od novogodišnjih odluka kada sam se konačno odlučila da probam i potražim sve informacije koje su potrebne kako bih ostvarila svoj san i postala dizajner enterijera.

Šta vas je navelo da se opredelite za Grandesign school, i da li biste je preporučili drugima?

Pretraživanje raznih sajtova na Googlu, koji mi nisu baš ulivali veliko poverenje, a nisu mi dali ni neku sigurnost da bi od mene koja, ipak, nisam završila Arhitektonski fakultet, stvorili dizajnera enterijera. Međutim, osetila sam radost čim sam pročitala na sajtu Grandesign school, i da se na kraju dobija Sertifikat i šta se sve na predavanjima uči.

Želela bih da naglasim da se za Grandesign school nisam opredelila jer sam želela brzu diplomu, ne, želela sam da radim sa priznatim i poznatim dizajnerom enterijera od koga ću moći da naučim sve što je potrebno da se otisnem u svet enterijera i ulepšavanja životnog  prostora. Smatram da je praksa podjednako vredna kao i fakultetska diploma, čak bih se usudila reći puno značajnija.

Grandesign school bih preporučila svima koji imaju veliku ljubav prema uredjenju prostora, lepim stvarima, bojama, u duši su kreativci i osećaju prostor, jer će uz bezuslovnu podršku predivne Mentorke Milene naučiti zaista puno i spoznati potpuno nov svet za koji su mislili da ga poznaju samo zato jer su videli neku lepo sredjenu kuću ili poslovni prostor.

Koje su bile najveće prepreke tokom studiranja na kursu, i kako ste ih prevazišli?

Mogu reći za sebe da je svakim predavanjem moja ljubav prema dizajnu i lepoti prostora sve više rasla i da sam upijala sve što je bilo napisano u lekcijama, ali sam takođe, dobila i nove uvide na šta da obratim pažnju, u čemu grešim, a u čemu sam dobra. Odnos koji draga Mentorka Milena ima prema svakom svom studentu nije klasičan kao u školi ili na fakultetu, već je nekako poseban u smislu da Vam se obraća sa poštovanjem, posebnom pažnjom, motivacijom, bodri vas i podržava, što je meni bilo jako bitno jer je individualan pristup. Svaki feedback koji sam dobila je bio konstruktivan i omogućio mi je da još više napredujem i da ne stajem. Dala mi je slobodu i naučila me kako da proširim svoje vidike i poglede na dizajn eneterijera, boje, dezene, svetlost i još puno toga sa posebnim akcentom na to da uvek obratim pažnju i vodim posebno računa o osećaju koji u meni, a ubuduće u klijentu, stvara prostor koji se uredjuje, i posebno koje su najčešće greške koje treba da izbegnem. Prepreka je bilo, ali su se uz nesebičnu podršku, moju ljubav i želju da naučim i budem svakim danom sve bolja, uspešno prevazišle. Najveći izazov je bilo vreme, a i samokontrola koju sam vežbala u zadacima koje sam dobijala, a kada bih ja želela da se rasplinem i uradim drugačije. Znajte da ovo nije klasična škola u kojoj vi nešto „nabubate“ i dobijete ocenu za svoje znanje, ovde ne samo da razvijate talente koje već imate, nego razvijate sebe, svoju ličnost, gradite sebe i neprestano radite na sebi jer spoznajete sebe. Benefiti su ogromni samo ih treba prepoznati i prigrliti uz zahvalnost koja je kod mene velika.

Konačno, kakvi su vam planovi u budućnosti?

Planova ima puno, i radim na realizaciji istih. Najveći od svih planova je da otvorim svoj studio za dizajn enterijera i živim svoj san, i da klijenti samim tim što će dobiti transformaciju sopstvenog doma ili poslovnog prostora, dožive i sopstvenu ličnu transformaciju. Za sada idem korak po korak i dalje proširujem svoja znanja stečena u Grandesign school, za sada teoretski i kroz izradu mood boardova i vežbanjem u dizajnerskim programima. Takođe, u planu mi je i sopstveni sajt sa savetima i predlozima za uredjenje doma sa predlozima mood boardova.

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top