Pet trikova za udoban Home Office dizajn

1. RED

Radni stolovi su poznati po sakupljanju nereda, zato pokušajte da radite sa najmanjim prostorom kojim možete. Ovo će biti lakše onima koji rade samo na računaru, ali dizajnerima, kojima je potreban pribor za crtanje, uzorci i vizuelna inspiracija mora biti omogućena veća površina za rad.

2. SVETLO

Ako ste dizajner, takođe će vam biti veoma važno da osvetljenje kod radnog stola bude veoma dobro, i da odgovara svrsi. Potrebno je da vidite boje u pravom svetlu, što može biti teško ako radite u malom ili tamnom prostoru. Visilice sa prirodnom bojom dnevnog svetla su odličan izbor i mogu biti od velike koristi dizajnerima i umetnicima. Međutim previše prirodnog svetla zna da ima i svoju lošu stranu ako, kao i većina, radite na laptopu ili računaru. Zato, ne zaboravite da, ukoliko vam je ekran računara blizu prozora, postavite roletne ili zavese.

3. SITNICE

Ne morate biti dizajner da biste želeli da radite u inspirativnom ambijentu. Dnevna svetlost, umirujuće boje i lepe stvari koje vam pomažu da uživate u provođenju vremena dok radite mogu vam pomoći da rad kod kuće bude pozitivno iskustvo. Izaberite zidne obloge ili nijanse boja koje odbijaju svetlost i koje će pružiti dobru neutralnu podlogu onome na čemu radite. Sobne biljke su takođe još jedna odlična ideja za kućnu kancelariju. Biljke će vam dati kiseonik i preko potreban podsticaj tokom dana.

4. UDOBNOST

Izbor prave stolice za sedenje dok radite, je veoma važan. Udobne (i ružne) kancelarijske stolice dizajnirane su na početku računarskog doba gde ste satima provodili vreme zureći u monitor. Često su bile glomazne i neadekvatnih boja. Za rad kod kuće odličan izbor je i trpezarijska stolica. Možda nije ergonomski idealna, ali je nešto na šta ste navikli i na čemu udobno sedite. Osim toga naglašene stolice su trend dizajna enterijera.

5. OSVEŽENJE

Prema britanskom nacionalnom regulatoru za zdravlje i bezbednost na radnom mestu (HSE), pravljenje kraćih pauza za vreme rada može biti korisnije od dužih pauza na svaka tri sata. Savršen izgovor da napravite šolju svog omiljenog napitka svakih 90 minuta do 2 sata. Šolja zdravog čaja ili čaša vode na svakih nekoliko sati takođe će vam pomoći u koncentraciji tokom dana.

Copyright © 2024 Online Kurs Dizajn enterijera

Scroll to Top